Overslaan en naar de inhoud gaan
x

Financiële producten en diensten

Regel ik mijn bankzaken lokaal op de nieuwe bestemming of kies ik voor mijn vertrouwde Belgische bankier? Het is een veelgestelde vraag van mensen met buitenlandplannen. De bankbehoeften hangen af van je persoonlijke situatie. Fiscaal gezien is het wel aan te raden om een bankrekening in België te bewaren.

Tip: Als je alles in België wil afsluiten, kan je best een paar jaar wachten. Test de situatie op je nieuwe bestemming een tijdje uit. Dat is praktischer dan alles opnieuw te moeten opbouwen.

Tip: De kans is groot dat je vaste Belgische bankier je kan helpen voor je naar het buitenland vertrekt. Twijfel dus niet om eens langs te gaan met je vragen.

Bankrekeningen – en kaarten

Internetbankieren is sowieso aan te raden. Waar je ook bent ter wereld, een internetaansluiting is het enige wat je nodig hebt. Als je zichtrekeningen in meerdere munteenheden hebt, kan je zelfs aan wereldwijde betalingen en muntwissel doen. Door een lokale zichtrekening te openen, vermijd je dure en gecompliceerde grensoverschrijdende banktransacties.

Tip: Zorg voor een goede bankrelatie in je land van bestemming. Dat geeft de nodige gemoedsrust en zorgt ervoor dat je niet in de problemen komt. In elk land zijn de financiële regels anders, bekijk dus goed wat je moet doen.