VIW infonamiddag

Infomoment Vlamingen in de Wereld

De stichting Vlamingen in de Wereld organiseert regelmatig informatiemiddagen over emigreren, bijvoorbeeld naar Australië & Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten & Canada. Niet toevallig omdat het populaire emigratiebestemmingen zijn, maar evenzeer zijn het niet de meest toegankelijke landen. Daarnaast passeren ook Spanje en Zuid-Afrika geregeld de revue tijdens informatienamiddagen, twee landen waar Vlamingen massaal en graag thuis zijn.

Uiteindelijk moet iedere gedetacheerde, expat of emigrant zelf de koe bij de horens vatten, maar van tips of aanwijzingen uit eerste hand werd nog niemand slechter. Met de juiste informatie van ervaringsdeskundigen, verloopt een expatriatie of emigratie alleszins gesmeerder.

Op de infosessies van Vlamingen in de Wereld verneem je welk type visum voor jou van toepassing is, of je überhaupt kans maakt op een permanent visum, welke werkvooruitzichten er zijn, … Praktische vragen worden beantwoord:

  • Wat is de meerwaarde van een erkende visaspecialist?
  • Regel ik mijn internationale verhuizing zelf of schakel ik tijdig een deskundige in?
  • Wat met mijn sociale zekerheid?
  • Welke keuze maak ik inzake het onderwijs van mijn kinderen?

Heb jij plannen om naar het buitenland te verhuizen in de nabije of verdere toekomst, raadpleeg dan geregeld deze website of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.